Pikantní hořčice ke grilovanému masu

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 400 g
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 200 g
Hořčice plnotučná 750 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 250 g
Kedlubna 400 g
Květák 400 g
Mrkev kořen 400 g
Ocet jablečný 2 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky.
  2. V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme.
  3. Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě.