Pikantní hořčice ke grilovanému masu
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
400 g |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
200 g |
Hořčice plnotučná |
750 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
250 g |
Kedlubna |
400 g |
Květák |
400 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Ocet jablečný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
6 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme růžičky, které ještě rozřízneme na půlky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky, česnek na tenké plátky. Každou zeleninu uvaříme zvlášť ve vodě s 1 lžičkou solí a 1 lžící octa doměkka. Vaříme přibližně po 15 minutách. Potom zeleninu scedíme a dáme do přiměřeně velké misky.
- V jiné misce důkladně rozmícháme podle vlastní chutě hořčici, ocet, chilli koření, pepř a sůl. Do hořčicové směsi vsypeme scezený hrášek, scezené fazolky a promícháme. Nakonec přimícháme připravenou vařenou a na malé kousky nakrájenou všechnu zeleninu. Vše ještě jednou zlehka promícháme.
- Připravenou směsí naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 90°C sterilizujeme 10 minut. Skleníčky vytáhneme, necháme vychladnout. Poté je uskladníme na chladném místě.