Mexický salát s osmaženou tortillou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Dýňová semínka |
4 polévková lžíce |
Kapusta kadeřavá |
750 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Mango |
2 ks |
Olej rostlinný |
30 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Ředkev |
250 g |
Salát ledový |
750 g |
Šalotka |
4 ks |
Šťáva z růžových grepů |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tortilla |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.
- Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.
- Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.
- Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.