Mexický salát s osmaženou tortillou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule červená 1 ks
Dýňová semínka 4 polévková lžíce
Kapusta kadeřavá 750 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Mango 2 ks
Olej rostlinný 30 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Ředkev 250 g
Salát ledový 750 g
Šalotka 4 ks
Šťáva z růžových grepů 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tortilla 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.
  2. Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.
  3. Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.
  4. Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.