Konzervované skopové maso na česneku

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Skopové maso přední 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Česnek oloupeme, rozetřeme se solí a maso jím po obou stranách potřeme. Cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Poté přidáme maso a zprudka po všech stranách orestujeme. Podlijeme vodou, zakryjeme a podusíme. Po chvíli vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do poloměkka.
  2. Horké maso nakrájíme na kousky, rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.