Konzervované skopové maso na česneku
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Skopové maso přední |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Česnek oloupeme, rozetřeme se solí a maso jím po obou stranách potřeme. Cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Poté přidáme maso a zprudka po všech stranách orestujeme. Podlijeme vodou, zakryjeme a podusíme. Po chvíli vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do poloměkka.
- Horké maso nakrájíme na kousky, rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.