Přírodní telecí plátky konzervované

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Telecí maso přední 1 kg
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po obou stranách dorůžova osmažíme. Horké rozdělíme do sklenic. Zbylé sádlo zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, krátce podusíme a scedíme. Šťávou zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme.
  2. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.