Přírodní telecí plátky konzervované
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Telecí maso přední |
1 kg |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po obou stranách dorůžova osmažíme. Horké rozdělíme do sklenic. Zbylé sádlo zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, krátce podusíme a scedíme. Šťávou zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme.
- Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.