Sušené hrušky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kg |
Cukr vanilka |
20 g |
Hrušky |
5 kg |
Kyselina citrónová |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek. Potom je nakrájíme na čtvrtky, které pokládáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Následovně hrušky scedíme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
- Do hrnce vlijeme 1.5 l vody, přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a stálým mícháním cukry rozpustíme. Do cukrového sirupu vložíme okapané hrušky a povaříme je přibližně 10-15 minut. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku, dáme je na chladné místo vychladit do druhého dne.
- Další den opět hrušky se sirupem přivedeme k varu a ihned odstavíme z ohně. Hrušky scedíme, necháme okapat. Urovnáme je na čistý rošt a v sušičce a sušíme do úplného vysušení.