Sušené hrušky

Ingredience


Cukr krupice 1 kg
Cukr vanilka 20 g
Hrušky 5 kg
Kyselina citrónová 1 kávová lžička
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek. Potom je nakrájíme na čtvrtky, které pokládáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Následovně hrušky scedíme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. Do hrnce vlijeme 1.5 l vody, přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a stálým mícháním cukry rozpustíme. Do cukrového sirupu vložíme okapané hrušky a povaříme je přibližně 10-15 minut. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku, dáme je na chladné místo vychladit do druhého dne.
  3. Další den opět hrušky se sirupem přivedeme k varu a ihned odstavíme z ohně. Hrušky scedíme, necháme okapat. Urovnáme je na čistý rošt a v sušičce a sušíme do úplného vysušení.