Salát bramborový s vývarem
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Masový vývar |
200 ml |
Ocet bílý vinný |
5 polévková lžíce |
Olej z pšeničných klíčků |
5 polévková lžíce |
Pažitka |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.
- Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme k bramborovým plátkům.
- Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a olej, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor a kostky cibule. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.
- Nakonec salát posypeme pažitkou.