Hovězí svíčková na žampionech
Ingredience
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
15 ml |
Hořčice |
15 g |
Hovězí svíčková |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
25 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Protlak rajčatový |
20 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
80 ml |
Sůl |
8 g |
Žampiony - sterilované |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme.
- Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.