Hovězí svíčková na žampionech

Ingredience


Cibule 100 g
Citronová šťáva 15 ml
Hořčice 15 g
Hovězí svíčková 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový extra panenský 25 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 20 g
Protlak rajčatový 20 g
Smetana 16% (pochoutková) 80 ml
Sůl 8 g
Žampiony - sterilované 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme okapané plátky nakládaných žampionů, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  2. Maso nakrájíme na tenčí plátky, v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. K masu přidáme cibuli s žampiony, zakápneme citronovou šťávou, přidáme hořčici, rajčatový protlak, krátce orestujeme a přilijeme smetanu. Provaříme, promícháme a odstavíme.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.