Pálivá tykev
Ingredience
Bujón hovězí |
2 kostka |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
5 ks |
Deko |
3 kávová lžička |
Feferony |
2 ks |
Kari koření |
0.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Omáčka sójová |
70 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tykev |
2 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Tykev rozkrojíme a tvrdou dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s feferonkou zbavenou jádřinců nakrájíme na tenké proužky.
- V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou zpěníme. Potom vložíme česnek, feferonky a nakrájenou tykev. Ještě přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, bujon a kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme a pod poklicí, za občasného promíchání směs dusíme 35-40 minut. Před dokončením dušení směs ochutnáme, podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř, přisypeme Deko a povaříme ještě přibližně 8 minut.
- Připravené sklenice naplníme hotovou směsi, zavíčkujeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je při teplotě 80°C sterilizujeme 15 minut.
- Skleničky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.