Pálivá tykev

Ingredience


Bujón hovězí 2 kostka
Česnek 6 stroužek
Cibule 5 ks
Deko 3 kávová lžička
Feferony 2 ks
Kari koření 0.5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Omáčka sójová 70 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Tykev 2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev rozkrojíme a tvrdou dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s feferonkou zbavenou jádřinců nakrájíme na tenké proužky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou zpěníme. Potom vložíme česnek, feferonky a nakrájenou tykev. Ještě přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, bujon a kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme a pod poklicí, za občasného promíchání směs dusíme 35-40 minut. Před dokončením dušení směs ochutnáme, podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř, přisypeme Deko a povaříme ještě přibližně 8 minut.
  3. Připravené sklenice naplníme hotovou směsi, zavíčkujeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je při teplotě 80°C sterilizujeme 15 minut.
  4. Skleničky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.