Kachní prsa s mangem v salátové směsi

Ingredience


Hrachové lusky 125 g
Kachní prsa 225 g
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Mango 1 ks
Med včelí 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Olej sezamový 2 kávová lžička
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Roketa 65 g
Šalotka 160 g
Špenát listový čerstvý 65 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Lusky cukrového hrášku zbavené stopek a špiček nasekáme na malé kousky, našikmo pokrájíme střední oloupané šalotky, nasekáme čerstvý koriandr a umeleme pepř.
  2. Do salátové mísy vložíme kostičky manga, přidáme opláchnutou roketu, listy mladého špenátu, pokrájené hráškové lusky, šalotku a dobře promícháme.
  3. Na dresink v misce šleháme panenský olivový olej s medem, limetkovou šťávou, umletým pepřem a 2 lžícemi sekaného koriandru, až se všechny součásti dobře spojí.
  4. Kachní prsa zbavená kůže nakrájíme na proužky, které ve wok pánvi při vysoké teplotě na rozehřátém sezamovém oleji smažíme za stálého míchání 4-5 minut, až zkřehnou.
  5. Opečené kachní proužky přidáme k salátu s mangem, přelijeme dresinkem a dobře vše promícháme.
  6. Hotový salát rozdělený na talíře servírujeme ozdobený zbylým nasekaným koriandrem.