Kachní prsa s mangem v salátové směsi
Ingredience
Hrachové lusky |
125 g |
Kachní prsa |
225 g |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Mango |
1 ks |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Roketa |
65 g |
Šalotka |
160 g |
Špenát listový čerstvý |
65 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Velké mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Lusky cukrového hrášku zbavené stopek a špiček nasekáme na malé kousky, našikmo pokrájíme střední oloupané šalotky, nasekáme čerstvý koriandr a umeleme pepř.
- Do salátové mísy vložíme kostičky manga, přidáme opláchnutou roketu, listy mladého špenátu, pokrájené hráškové lusky, šalotku a dobře promícháme.
- Na dresink v misce šleháme panenský olivový olej s medem, limetkovou šťávou, umletým pepřem a 2 lžícemi sekaného koriandru, až se všechny součásti dobře spojí.
- Kachní prsa zbavená kůže nakrájíme na proužky, které ve wok pánvi při vysoké teplotě na rozehřátém sezamovém oleji smažíme za stálého míchání 4-5 minut, až zkřehnou.
- Opečené kachní proužky přidáme k salátu s mangem, přelijeme dresinkem a dobře vše promícháme.
- Hotový salát rozdělený na talíře servírujeme ozdobený zbylým nasekaným koriandrem.