Vepřové maso smažené s arašídy

Ingredience


Arašídy 40 g
Citronová šťáva 25 ml
Kokosové mléko 100 ml
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Omáčka sójová 15 ml
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 8 g
Vepřová kýta 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme po obou stranách dokřupava. Do rendlíku nalijeme kokosové mléko, citronovou šťávu, sojovou omáčku, přidáme máslo, lžíci drcených arašídů a zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
  2. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem drcených ořechů.