Hůlkův sýrový vynález

Ingredience


Chléb konzumní 400 g
Kmín drcený 3 g
Nakládaný zelený pepř 5 g
Paprika mletá pálivá 5 g
Pažitka 1 hrst
Sýr Čedar 50 g
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 50 g
Sýr Niva (Rokfór) 50 g
Tvarůžky olomoucké věnečky 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvarůžky opatrně podélně rozkrojíme, aby byly slabší. Všechny sýry nakrájíme na kostičky a promícháme s pálivou paprikou, kmínem a zeleným pepřem. Na dno zapékací misky nebo pekáčku rozložíme plátky tvarůžků, na ně navršíme vrstvu sýrové směsi a zakryjeme opět vrstvou tvarůžkových plátků. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby pod gril, zahříváme na úplně minimální stupeň, jen aby se sýry roztekly a propojily, nesmí se péct. Hotové posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem.