Hůlkův sýrový vynález
Ingredience
Chléb konzumní |
400 g |
Kmín drcený |
3 g |
Nakládaný zelený pepř |
5 g |
Paprika mletá pálivá |
5 g |
Pažitka |
1 hrst |
Sýr Čedar |
50 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
50 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
50 g |
Tvarůžky olomoucké věnečky |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvarůžky opatrně podélně rozkrojíme, aby byly slabší. Všechny sýry nakrájíme na kostičky a promícháme s pálivou paprikou, kmínem a zeleným pepřem. Na dno zapékací misky nebo pekáčku rozložíme plátky tvarůžků, na ně navršíme vrstvu sýrové směsi a zakryjeme opět vrstvou tvarůžkových plátků. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby pod gril, zahříváme na úplně minimální stupeň, jen aby se sýry roztekly a propojily, nesmí se péct. Hotové posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem.