Králičí stehna na houbách

Ingredience


Houby sušené 30 g
Králičí maso 800 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 120 ml
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Muškátový květ 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná králičí stehna vykostíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Maso s kořením a solí promícháme. Sušené houby namočíme do vody a necháme bobtnat.
  2. Králičí maso osmažíme ze všech stran na másle dozlatova. K masu přidáme houby, kmín a chvíli smažíme. Poté podlijeme vodou z hub a vývarem a dusíme pod poklicí na mírném plameni. Po 15 minutách vsypeme muškátový květ, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Vše zamícháme a krátce prohřejeme. Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou.