Králičí stehna na houbách
Ingredience
Houby sušené |
30 g |
Králičí maso |
800 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
120 ml |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Muškátový květ |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná králičí stehna vykostíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Maso s kořením a solí promícháme. Sušené houby namočíme do vody a necháme bobtnat.
- Králičí maso osmažíme ze všech stran na másle dozlatova. K masu přidáme houby, kmín a chvíli smažíme. Poté podlijeme vodou z hub a vývarem a dusíme pod poklicí na mírném plameni. Po 15 minutách vsypeme muškátový květ, citronovou kůru, citronovou šťávu a sůl. Vše zamícháme a krátce prohřejeme. Podáváme teplé, přelité vypečenou šťávou.