Přírodní řízky se sýrem

Ingredience


Cibule 3 ks
Olej rostlinný 20 ml
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vepřová kýta 900 g
Víno bílé 150 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm lehce podusíme, aby nám změkla.
  2. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, kam přidáme i podušenou zeleninu. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Stranou si v misce smícháme smetanu s vínem a maso zamíchanou směsí zalijeme. Vše ještě posypeme strouhaným eidamem a dáme péct na 45 minut při teplotě 200°C.