Přírodní řízky se sýrem
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Olej rostlinný |
20 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vepřová kýta |
900 g |
Víno bílé |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm lehce podusíme, aby nám změkla.
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, kam přidáme i podušenou zeleninu. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Stranou si v misce smícháme smetanu s vínem a maso zamíchanou směsí zalijeme. Vše ještě posypeme strouhaným eidamem a dáme péct na 45 minut při teplotě 200°C.