Směs salátů s rajčaty zapečenými se strouhankou
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 kávová lžička |
Petržel - nať |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Rukola |
70 g |
Salát Polníček |
70 g |
Salát římský |
70 g |
Strouhanka |
500 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Velká rajčata nakrájíme na silné plátky, nasekáme bazalku, pažitku a petrželovou nať. Polovinu pepře nadrtíme, druhou polovinu umeleme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje s máslem, přidáme strouhanku s bazalkou, petrželovou natí a pažitkou a za stálého míchání směs dozlatova osmažíme. Podle chuti osolíme a okořeníme drceným pepřem.
- Plátky rajčat rozložíme na plech s pečícím papírem, osolíme je a opepříme mletým pepřem a na každý plátek lžící navrstvíme a přitlačíme strouhankovou směs. Plech s rajčaty vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak přepneme na gril a zapečeme sypání.
- Mezitím připravíme zálivku. Metličkou ušleháme zbylý olivový olej s octem balsamico, solí a mletým pepřem. Na listy rozebereme menší římský salát, rukolu a polníček, listy rozložíme na talíře a pokropíme je zálivkou.
- Na salátové listy poklademe plátky zapečených rajčat, opepříme je a servírujeme.