Zapékaná treska se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Limetka |
1 ks |
Majoránka |
1 špetka |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
150 ml |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Sůl |
1 špetka |
Treska aljašská |
1 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Filety z tresky opláchneme, pokrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy. Vymačkáme limetku a šťávou zalijeme rybí maso. Cibuli pokrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Do mísy ještě prolisujeme česnek a vše důkladně promícháme.
- Nakonec do mísy přidáme pokrájenou slaninu, nasekanou pažitku, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vše zalijeme směsí protlaku a smetany. Již nemícháme, zakryjeme a dáme do trouby péct na jednu hodinu při teplotě 180°C.