Zapékaná treska se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Limetka 1 ks
Majoránka 1 špetka
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 150 ml
Slanina vepřová 200 g
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Sůl 1 špetka
Treska aljašská 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z tresky opláchneme, pokrájíme na kostičky a dáme do zapékací mísy. Vymačkáme limetku a šťávou zalijeme rybí maso. Cibuli pokrájíme na kostičky a přidáme k rybě. Do mísy ještě prolisujeme česnek a vše důkladně promícháme.
  2. Nakonec do mísy přidáme pokrájenou slaninu, nasekanou pažitku, majoránku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a vše zalijeme směsí protlaku a smetany. Již nemícháme, zakryjeme a dáme do trouby péct na jednu hodinu při teplotě 180°C.