Zapečená brokolice se sýrem a rajčaty
Ingredience
Brokolice |
750 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 kg |
Smetana zakysaná 12% |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gorgonzola |
300 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji minutu smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata s protlakem, ochutíme provensálským kořením, pepřem, solí. Tři minuty povaříme.
- Stranou si opláchneme brokolici a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, které uvaříme do poloměkka ve vodě. Povařenou brokolici nahrubo nasekáme, smícháme s nastrouhanou gorgonzolou a smetanou.
- Do zapékací mísy první vložíme brokolicovou směs a následně ji zalijeme rajčatovou omáčkou. Lehce promícháme a dáme péct na 40 minut při těplotě 200°C.