Králičí stehna na tmavém pivu
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
250 g |
Cukr krupice |
40 g |
Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce |
Králičí maso |
1.4 kg |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Slanina vepřová |
130 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.
- Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.