Králičí stehna na tmavém pivu

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 250 g
Cukr krupice 40 g
Hořčice plnotučná 3 polévková lžíce
Králičí maso 1.4 kg
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Slanina vepřová 130 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.
  2. Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.