Penne s gorgonzolou
Ingredience
Ořechy vlašské |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
10 g |
Sýr Gorgonzola |
100 g |
Těstoviny konzumní |
125 g |
Voda pitná |
1250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Polovinu gorgonzoly nakrájíme na drobné kostičky, polovinu necháme vcelku. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme celou gorgonzolu a zahříváme, až se sýr úplně roztaví a omáčka zhoustne. Podle chuti opepříme a odstavíme. Penne upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme kostičkami gorgonzoly a drcenými ořechy.