Žampiony s pažitkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pažitka |
20 g |
Sůl |
4 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno. Máme-li větší žampiony, nejdříve je rozpůlíme a pak je nakrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme žampiony a necháme asi 3 minuty smažit. Houby scedíme a necháme v sítku okapat. V pánvi rozehřejeme máslo, vrátíme okapané žampiony a zvolna dusíme na másle zhruba 5 až 6 minut. Houby odstavíme z ohně, posypeme pažitkou, osolíme a podáváme jako přílohu k masu a rybám.