Nutela ze švestek

Ingredience


Cukr krupice 800 g
Cukr vanilka 20 g
Kakao 200 g
Švestky 2 kg
Tresť rumová 0.5 kávová lžička
Vanilkový lusk 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté švestky, vypeckujeme, vložíme do hrnce, přidáme vanilku a zalijeme vodou. Na silném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Potom ještě povaříme 15 minut. Měkké švestky stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Po dobu chladnutí švestky párkrát zamícháme a vybereme vanilkový lusk.
  2. Vychladlé švestky mixérem rozmixujeme. Přisypeme cukr písek, vanilkový cukr, nakonec rumovou příchuť. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin směs rozležet.
  3. Rozleženou směs plníme do skleniček, které ihned uzavřeme. Naskládáme je do zavařovacího hrnce a při 80stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
  4. Skleničky se švestkovou nutelou vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.