Pivní salát
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
0.5 dl |
Ředkvička |
10 ks |
Salám Gothajský |
170 g |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Krkonošský pivní |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pivní sýr nakrájíme na kostičky, dáme ho do mísy a přilijeme 0,5 dl piva. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky a přidáme k sýru. Očistíme a omyjeme ředkvičky, jarní cibulku se zelenou natí a pažitku. Ředkvičky a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, pažitku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přimícháme k sýru. Salát dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Podáváme ho vychlazený.