Pivní salát

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. 0.5 dl
Ředkvička 10 ks
Salám Gothajský 170 g
Sůl 3 špetka
Sýr Krkonošský pivní 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pivní sýr nakrájíme na kostičky, dáme ho do mísy a přilijeme 0,5 dl piva. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky a přidáme k sýru. Očistíme a omyjeme ředkvičky, jarní cibulku se zelenou natí a pažitku. Ředkvičky a cibulku nakrájíme na tenká kolečka, pažitku pokrájíme nadrobno. Zeleninu přimícháme k sýru. Salát dochutíme solí, pepřem a olivovým olejem. Podáváme ho vychlazený.