Salát s rýží a sterilovanou zeleninou

Ingredience


Bobkový list 0.5 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Pepř černý celý 5 ks
Sůl 3 špetka
Voda pitná 2 dl
Cibule sterilovaná 100 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 4 polévková lžíce
Kapie sterilovaná 80 g
Kukuřice cukrová nakládaná 150 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rýže dušená 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme nálev: ve 2 dl vody rozpustíme cukr, sůl, přidáme podle chuti hořčičné semínko, celý pepř a 1/2 bobkového listu. Nálev povaříme 5 minut, po vychlazení přecedíme.
  2. Studenou dušenou (vařenou) sypkou rýži dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Sterilovanou malou kukuřici, pokrájenou kapii, hrášek a malou drobnou cibulku scedíme z nálevů. Kukuřici pokrájíme na plátky a s ostatní zeleninou přidáme k rýži. Vše ochutíme pepřem, promícháme se studeným nálevem a podáváme.