Salát s rýží a sterilovanou zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
0.5 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Hořčičné semínko |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý celý |
5 ks |
Sůl |
3 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
Cibule sterilovaná |
100 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
4 polévková lžíce |
Kapie sterilovaná |
80 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
150 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rýže dušená |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme nálev: ve 2 dl vody rozpustíme cukr, sůl, přidáme podle chuti hořčičné semínko, celý pepř a 1/2 bobkového listu. Nálev povaříme 5 minut, po vychlazení přecedíme.
- Studenou dušenou (vařenou) sypkou rýži dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Sterilovanou malou kukuřici, pokrájenou kapii, hrášek a malou drobnou cibulku scedíme z nálevů. Kukuřici pokrájíme na plátky a s ostatní zeleninou přidáme k rýži. Vše ochutíme pepřem, promícháme se studeným nálevem a podáváme.