Kuře smažené ve sněhovém těstíčku

Ingredience


Kuře 1500 g
Mouka pšeničná hladká 5 polévková lžíce
Sádlo škvařené 250 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké vykuchané omyté kuře osušíme, samostatně oddělíme celou zadní část za stehny a zbytek rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní. Drobnější kosti neodstraňujeme. Kosti a kůži použijeme na vývar.
  2. Vykostěné maso nakrájíme tak, aby vzniklo 5 přibližně stejných porcí, které dobře naklepeme a osolíme.
  3. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, přidáme žloutky a mouku a vařečkou vše lehce promícháme na hustě tekoucí těstíčko.
  4. Připravené řízky v těstíčku namáčíme a smažíme je ve vysoké velké pánvi na rozpáleném sádle 10 minut z obou stran. Zpočátku řízky osmažíme prudce po obou stranách a když zčervenají, zvolna je dosmažíme.