Kuře smažené ve sněhovém těstíčku
Ingredience
Kuře |
1500 g |
Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
250 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Velké vykuchané omyté kuře osušíme, samostatně oddělíme celou zadní část za stehny a zbytek rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní. Drobnější kosti neodstraňujeme. Kosti a kůži použijeme na vývar.
- Vykostěné maso nakrájíme tak, aby vzniklo 5 přibližně stejných porcí, které dobře naklepeme a osolíme.
- Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, přidáme žloutky a mouku a vařečkou vše lehce promícháme na hustě tekoucí těstíčko.
- Připravené řízky v těstíčku namáčíme a smažíme je ve vysoké velké pánvi na rozpáleném sádle 10 minut z obou stran. Zpočátku řízky osmažíme prudce po obou stranách a když zčervenají, zvolna je dosmažíme.