Kapr na sardeli
Ingredience
Kapr obecný |
850 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Rajčata |
4 ks |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sardelová pasta |
2.5 kávová lžička |
Voda pitná |
160 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 14 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.
- V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.
- Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.