Kapr na sardeli

Ingredience


Kapr obecný 850 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Rajčata 4 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sardelová pasta 2.5 kávová lžička
Voda pitná 160 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  2. Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.
  3. V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.
  4. Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.