Kuře milánské
Ingredience
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kuře |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Olej slunečnicový |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
4 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční, hřbetní a žebra, drobnější kosti ponecháme. Odstraněné kosti a kůži použijeme na vývar.
- Těsně před tepelnou úpravou kuřete si připravíme milánské nudle. V misce rozšleháme vejce, osolíme ho, přidáme 50 g rozpuštěného másla a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 5mm otvor a celý obsah vymačkáme do vařící se slané vody. Vaříme 4 minuty pak nudle scedíme, propláchneme a v přikryté míse uložíme do tepla.
- Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečné porce přendáme na ohřáté talíře. Tuk na pánvi zalijeme 2 lžícemi horké vody, přidáme lžíci kečupu, povaříme, osolíme, vmícháme 50 g másla a pánev s hotovou šťávou odstraníme z plotny.
- Ke kuřeti na talířích přidáme uvařené milánské nudle a porce servírujeme přelité šťávou.