Kuře Florentine
Ingredience
Kuře |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej slunečnicový |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenát mražený |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem rozmrazený špenát vymačkáme a rozdělíme na 4 díly. Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla, do vypečené šťávy přidáme lžíci vody a také odložíme do tepla.
- Na každou porci rozšleháme 2 vejce, přimícháme čtvrtinu špenátu, osolíme a ze směsi na pánvi s rozehřátým máslem připravíme omeletu. Do hotových omelet zabalíme porce opečeného kuřete a přendáme je na talíře.
- Servírujeme přelité vypečenou šťávou.