Kuře Florentine

Ingredience


Kuře 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej slunečnicový 80 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenát mražený 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem rozmrazený špenát vymačkáme a rozdělíme na 4 díly. Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla, do vypečené šťávy přidáme lžíci vody a také odložíme do tepla.
  2. Na každou porci rozšleháme 2 vejce, přimícháme čtvrtinu špenátu, osolíme a ze směsi na pánvi s rozehřátým máslem připravíme omeletu. Do hotových omelet zabalíme porce opečeného kuřete a přendáme je na talíře.
  3. Servírujeme přelité vypečenou šťávou.