Kapr se studenou omáčkou
Ingredience
Kapr obecný |
850 g |
Bobkový list |
2 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Nové koření celé |
6 ks |
Ocet kvasný lihový |
90 ml |
Pepř černý celý |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
Houby nakládané |
120 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
80 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.
- V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.
- V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.
- Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.