Kapr se studenou omáčkou

Ingredience


Kapr obecný 850 g
Bobkový list 2 ks
Cukr krupice 40 g
Nové koření celé 6 ks
Ocet kvasný lihový 90 ml
Pepř černý celý 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
Houby nakládané 120 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Majonéza 80 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.
  2. V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.
  3. V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.
  4. Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.