Domácí broskvový likér
Ingredience
Broskve |
1.5 kg |
Cukr krupice |
750 g |
Martell cognac |
7 dl |
Voda pitná |
1.5 l |
Vodka Finlandia Cranberry |
4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Omyté broskve rozpůlíme a spolu s peckami dáme do vhodné misky. Zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát.
- Vodu s broskvemi scedíme, broskve dáme do hrnce a spolu s cukrem povaříme přibližně 15 minut. Potom Broskve propasírujeme, čistou šťávu vlijeme do vhodné kuchyňské nádoby, přilijeme koňak, vodku a vše důkladně promícháme.
- Hotový likér rozlijeme do lahví, které uzavřeme a odložíme na studené místo.