Domácí pomerančový likér

Ingredience


Cukr krupice 850 g
Pomeranče 2.5 kg
Voda pitná 1.5 l
Vodka 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče důkladně omyjeme, oloupeme a kůru nakrájíme na středně velké plátky. Pomerančovou kůru dáme na dno lahve, zalijeme vodkou, přidáme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Láhev dobře uzavřeme a necháme 20 dní stát.
  2. Vodu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Cukr musí být rozpuštěný. Cukrový nálev necháme vychladnout. Pomerančový výluh z lahve scedíme a smícháme spolu s cukrovou šťávou.
  3. Nakonec přecedíme přes plátno.
  4. Čistý pomerančový likér rozlijeme do lahví, dobře uzavřeme a odložíme na studené místo.