Domácí pomerančový likér
Ingredience
Cukr krupice |
850 g |
Pomeranče |
2.5 kg |
Voda pitná |
1.5 l |
Vodka |
6 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Pomeranče důkladně omyjeme, oloupeme a kůru nakrájíme na středně velké plátky. Pomerančovou kůru dáme na dno lahve, zalijeme vodkou, přidáme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Láhev dobře uzavřeme a necháme 20 dní stát.
- Vodu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Cukr musí být rozpuštěný. Cukrový nálev necháme vychladnout. Pomerančový výluh z lahve scedíme a smícháme spolu s cukrovou šťávou.
- Nakonec přecedíme přes plátno.
- Čistý pomerančový likér rozlijeme do lahví, dobře uzavřeme a odložíme na studené místo.