Dušená husí játra sterilovaná
Ingredience
Hřebíček |
2 ks |
Husí sádlo |
2 polévková lžíce |
Játra husí |
500 g |
Mléko plnotučné |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.
- Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.
- Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.
- Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.