Dušená husí játra sterilovaná

Ingredience


Hřebíček 2 ks
Husí sádlo 2 polévková lžíce
Játra husí 500 g
Mléko plnotučné 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra očistíme, odstraníme žluč a omyjeme v mléce rozředěném vodou. Zapíchneme do nich hřebíčky a vložíme do kastrolu. Přidáme sádlo, podlijeme vodou a zakryté poklicí podusíme.
  2. Jakmile se sádlo vypeče, osolíme, rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme.
  3. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut při mírném varu.
  4. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.