Kuře Granada

Ingredience


Játra kuřecí 100 g
Kuřecí prsa 750 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká 20 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Olej rostlinný 120 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Víno portské 100 ml
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
  2. Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut.
  3. Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple.
  4. Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme.
  5. Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti.
  6. Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku.
  7. Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou.