Palačinky plněné brynzou
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
250 g |
Sýr Brynza |
250 g |
Zakysaná smetana |
80 ml |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
350 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce promícháme rozdrobenou brynzu se smetanou, cukrem a pepřem. Nakonec vmícháme drobně posekanou pažitku.
- Na suché pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu, vysmažený tuk slijeme.
- V míse rozšleháme vejce s mlékem a solí, postupně zašleháme mouku dohladka.
- Na oleji smažíme tenké palačinky, které potřeme brynzovým krémem, zavineme a podáváme posypané vysmaženou slaninou.