Palačinky plněné brynzou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Pažitka 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 250 g
Sýr Brynza 250 g
Zakysaná smetana 80 ml
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká 350 g
Olej rostlinný 100 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce promícháme rozdrobenou brynzu se smetanou, cukrem a pepřem. Nakonec vmícháme drobně posekanou pažitku.
  2. Na suché pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu, vysmažený tuk slijeme.
  3. V míse rozšleháme vejce s mlékem a solí, postupně zašleháme mouku dohladka.
  4. Na oleji smažíme tenké palačinky, které potřeme brynzovým krémem, zavineme a podáváme posypané vysmaženou slaninou.