Indická kuřecí roláda
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
8 krajíc |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kuře |
900 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Šunkový salám |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová plec |
700 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
- Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
- Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.
- Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
- Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.