Indická kuřecí roláda

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Chléb celozrnný pšenično-žitný 8 krajíc
Kari koření 2 kávová lžička
Kuře 900 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 2 kávová lžička
Šunkový salám 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová plec 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. Šunkový salám nakrájíme na kostičky a rozklepneme vejce. Vepřové maso umeleme, promícháme s kostičkami salámu a vejci, přidáme hladkou mouku, sůl, kari a chilli koření, vše spolu dobře prohněteme a vytvarujeme do šišky.
  2. Šišku mleté směsi položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
  3. Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným sádlem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso pečeme 2 hodiny bez podlévání, několikrát obrátíme a přelijeme výpekem.
  4. Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
  5. Nakonec odstraníme provázek s nitěmi, nakrájíme na plátky a servírujeme s tmavým chlebem.