Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Hovězí svíčková 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.
  2. Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.
  3. V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.
  4. Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.