Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Hovězí svíčková |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.
- Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.
- V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.
- Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.