Opékaný síh
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
70 g |
Šalvěj čerstvá |
70 g |
Síh |
1 kg |
Sůl |
4 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ryby opláchneme a osušíme, posolíme a popepříme. Do břišní dutiny vložím kousek petrželové natě. Obalíme ryby v mouce.
- Na pánev vložíme máslo a rozehřejeme ho, přidáme šalvěj. Na rozpálené máslo vložíme ryby. Ztlumíme plamen a ryby opékáme 8 minut z každé strany. Během opékání je poléváme rozpuštěným máslem. Vyjmeme z pánve a podáváme.