Vývar rybí silný

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý celý 8 ks
Petržel kořen 2 ks
Pórek 1 ks
Rybí odřezky 1.5 kg
Šalotka 2 ks
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.
  2. Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.
  3. V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.
  4. K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.