Vývar rybí silný
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý celý |
8 ks |
Petržel kořen |
2 ks |
Pórek |
1 ks |
Rybí odřezky |
1.5 kg |
Šalotka |
2 ks |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.
- Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.
- V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.
- K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.