Čokoládový likér z domova
Ingredience
Čokoláda hořká |
300 g |
Cukr krupice |
300 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Rum |
6 dl |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do hrnce vlijeme vodu, vložíme vanilkový lusk, přisypeme vanilkový cukr, krupici cukr a přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. Potom přecedíme přes sítko.
- Mléko v jiném hrnci svaříme, přidáme do něj nastrouhanou čokoládu a stálým mícháním čokoládu rozpustíme. V čokoládové směsi nemůžou být hrudky. Také vychladíme.
- Následovně smícháme spolu v mléce rozpuštěnou čokoládu s cukrovou šťávou a dobře promícháme. Přilijeme rum, opět promícháme.
- Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které uzavřeme a odložíme na chladné místo.