Čokoládový likér z domova

Ingredience


Čokoláda hořká 300 g
Cukr krupice 300 g
Cukr vanilka 20 g
Mléko polotučné 1 l
Rum 6 dl
Vanilkový lusk 1 ks
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vlijeme vodu, vložíme vanilkový lusk, přisypeme vanilkový cukr, krupici cukr a přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. Potom přecedíme přes sítko.
  2. Mléko v jiném hrnci svaříme, přidáme do něj nastrouhanou čokoládu a stálým mícháním čokoládu rozpustíme. V čokoládové směsi nemůžou být hrudky. Také vychladíme.
  3. Následovně smícháme spolu v mléce rozpuštěnou čokoládu s cukrovou šťávou a dobře promícháme. Přilijeme rum, opět promícháme.
  4. Hotový likér rozlijeme do čistých lahví, které uzavřeme a odložíme na chladné místo.