Omáčka vinná smetanová
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj šalotkové kostičky. Dusíme a přilijeme víno, které potom necháme odpařit na polovinu množství. Zalijeme rybím vývarem a přimícháme smetanu.
- Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, potom ji scedíme přes síto. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou.
- Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme do ní nasekaný kopr.