Omáčka vinná smetanová

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř bílý 1 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Šalotka 2 ks
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 125 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj šalotkové kostičky. Dusíme a přilijeme víno, které potom necháme odpařit na polovinu množství. Zalijeme rybím vývarem a přimícháme smetanu.
  2. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, potom ji scedíme přes síto. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou.
  3. Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme do ní nasekaný kopr.