Špagety s česnekem a paprikou

Špagety s česnekem a paprikou - obrázek

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Paprika červená 250 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 100 g
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 5 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.
  3. V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.
  4. Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.
  5. Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.
  6. Podáváme na předem nahřátých talířích.