Špagety s česnekem a paprikou
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Paprika červená |
250 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
100 g |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.
- V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.
- Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.
- Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.
- Podáváme na předem nahřátých talířích.