Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra

Ingredience


Mascarpone 250 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 300 g
Rukola 100 g
Šalotka 100 g
Sůl 5 g
Šunka parmská 100 g
Těstoviny Fusilli 500 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.
  2. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.
  3. Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.
  4. Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.