Fusilli s omáčkou z rajčat a sýra
Ingredience
Mascarpone |
250 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
300 g |
Rukola |
100 g |
Šalotka |
100 g |
Sůl |
5 g |
Šunka parmská |
100 g |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na kostky. Přebereme rukolu, omyjeme, důkladně protřepeme a větší část natrháme na malé kousky. Zbývající rukolu odložíme stranou na ozdobení hotového pokrmu. Oloupeme a nasekáme nadrobno šalotky. Parmskou šunku nakrájíme na široké proužky.
- Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu se lžičkou olivového oleje a uvaříme na skus těstoviny dle návodu. Po slití přes síto dáme na teplé místo, nejlépe zabalené do utěrky.
- Nasekanou šalotku přidáme na rozpuštěné máslo a počkáme, až zesklovatí. Nasypeme rajčata a lehce povaříme do odpaření tekutiny.
- Mascarpone přidáme k rajčatům a necháme rozpustit při mírné teplotě. Poté přidáme nakrájenou parmskou šunku s kousky rukoly, podle chuti osolíme a opepříme.
- Fusilli dáme na předem nahřáté talíře, zalijeme omáčkou a posypeme zbylou rukolou.