Zapečené ostružiny

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Cukr třtinový 75 g
Cukr vanilka 25 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Mandle 40 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká 70 g
Ostružiny 500 g
Ovesné vločky 60 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Slunečnice - semena 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ostružiny přebereme, důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na lupínky. V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo.
  2. V míse smícháme ovesné vločky, lupínky mandlí, semínka slunečnice, mouku, skořici a moučkový cukr. Vše pak smícháme s rozpuštěným máslem.
  3. Do zapékací mísy nasypeme ostružiny, promícháme je s kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Na ostružiny rozetřeme směs z ovesných vloček, zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a necháme 20 až 25 minut zapékat.
  4. Zapečené ostružiny podáváme se zmrzlinou, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.