Zapečené ostružiny
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr třtinový |
75 g |
Cukr vanilka |
25 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Mandle |
40 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká |
70 g |
Ostružiny |
500 g |
Ovesné vločky |
60 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Slunečnice - semena |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ostružiny přebereme, důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na lupínky. V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo.
- V míse smícháme ovesné vločky, lupínky mandlí, semínka slunečnice, mouku, skořici a moučkový cukr. Vše pak smícháme s rozpuštěným máslem.
- Do zapékací mísy nasypeme ostružiny, promícháme je s kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Na ostružiny rozetřeme směs z ovesných vloček, zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a necháme 20 až 25 minut zapékat.
- Zapečené ostružiny podáváme se zmrzlinou, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.