Restované brambory s lahůdkovou cibulkou
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule lahůdková |
2 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Slanina vepřová |
220 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Den předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Očištěné lahůdkové cibule nakrájíme na tenké kroužky. Zelenou pokrájenou část odložíme zvlášť. Slaninu nakrájíme na tenké proužky.
- V hlubší pánvi slaninu osmažíme dozlatova na škvarky. Slaninové škvarky vyjmeme a odložíme. K omastku přidáme olej, když je dostatečně rozpálený, přidáme pokrájené brambory, které osolíme a zprudka restujeme dozlatova z obou stran. Přimícháme k nim nakrájenou bílou část cibulek a chvíli, asi 2 minuty, společně restujeme.
- Brambory dochutíme pepřem 4 barev a přimícháme slaninové škvarky. Hotové brambory dáme na talíře, ozdobíme je zelenou natí cibulek a servírujeme.