Ubrouskové knedlíky
Ingredience
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mléko čerstvé polotučné |
2.5 dl |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
6 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky z předešlého dne pokrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přelijeme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se solí. Petrželku kudrnku omyjeme a velmi drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme 3 lžíce másla, přimícháme petrželku, pepř, muškátový oříšek a ochucené máslo přilijeme k rohlíkům. Vše důkladně promícháme, zakryjeme a necháme hodinu odstát.
- Z hustého těsta vytvoříme 4 kulaté knedlíky, vložíme do bílých bavlněných ubrousků které potřeme z jedné strany máslem (2 lžíce). Cípy ubrousku zavážeme a knedlíky zavěsíme na dlouhou vařečku, kterou položíme na kastról s vroucí vodou se solí. Knedlíky musí být celé ponořené. Vaříme je bez otáčení 25-30 minut podle velikosti.
- Uvařené knedlíky vyjmeme z ubrousků, dáme na talíře, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.