Bramborové pirohy se slaninou

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 1 stroužek
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mouka pšeničná hrubá 160 g
Pšeničná krupice 120 g
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové škvarky 140 g
Voda pitná 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.