Bramborové pirohy se slaninou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
160 g |
Pšeničná krupice |
120 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové škvarky |
140 g |
Voda pitná |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 350 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory ve slupce uvaříme, horké oloupeme a po vychladnutí umeleme. Do brambor uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme mouku, krupici, sůl, prolisovaný česnek a 1/4 drobně pokrájených vepřových škvarků. Vypracujeme kompaktní těsto, ze kterého na válu podsypaném hladkou moukou vyválíme placku, vykrájíme z ní čtverce 7x7 cm, naplníme dílem škvarků, přehneme do trojúhelníku, okraje pevně stiskneme. Pirohy smažíme ve vyšší vrstvě sádla z obou stran dozlatova. Před podáváním je necháme teplém místě na ubrousku okapat.