Rozmarýnové chlebové placky
Ingredience
Droždí sušené |
10 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Rozmarýn čerstvý |
30 g |
Sůl |
10 g |
Sůl mořská |
15 g |
Voda pitná |
350 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké míse promícháme mouku se solí a sušeným droždím. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 minut kynout.
- Vykynulé těsto znovu důkladně prohněteme, případně zasypeme ještě trochou mouky, aby nelepilo. Z těsta vyválíme asi 2 cm silnou placku, kterou vložíme na plech potřený olejem a necháme znovu 15 minut kynout.
- Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno, placku potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.