Rozmarýnové chlebové placky

Ingredience


Droždí sušené 10 g
Mouka polohrubá 500 g
Olej olivový 60 ml
Olej slunečnicový 20 ml
Rozmarýn čerstvý 30 g
Sůl 10 g
Sůl mořská 15 g
Voda pitná 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké míse promícháme mouku se solí a sušeným droždím. Zalijeme vlažnou vodou a důkladně prohněteme. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 minut kynout.
  2. Vykynulé těsto znovu důkladně prohněteme, případně zasypeme ještě trochou mouky, aby nelepilo. Z těsta vyválíme asi 2 cm silnou placku, kterou vložíme na plech potřený olejem a necháme znovu 15 minut kynout.
  3. Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno, placku potřeme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.