Cibule plněná játry
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Játra vepřová |
200 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
60 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
100 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Muškátový květ |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme, vršky odkrojíme ve čtvrtině a na hrubé soli pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- V mezičase v rendlíku usmažíme jíšku z másla a mouky. Jíšku rozředíme mlékem, které do ní postupně zašleháme. Na mírném plameni bešamel vaříme alespoň 10 minut za stálého míchání. Vmícháme sůl, muškátový květ.
- Z upečených cibulí vydlabeme vnitřky, které nasekáme nadrobno. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, promícháme v míse spolu s vnitřky cibulí, pepřem, majoránkou a vmícháme vychladlý bešamel. Strouhanku smícháme s jemně posekanou petrželovou natí.
- Připravenou směsí vyplníme vydlabané cibule, posypeme strouhankou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 15 minut.