Cibule plněná játry

Ingredience


Cibule 4 ks
Játra vepřová 200 g
Majoránka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 60 g
Strouhanka 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 100 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko plnotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 25 g
Muškátový květ 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme, vršky odkrojíme ve čtvrtině a na hrubé soli pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  2. V mezičase v rendlíku usmažíme jíšku z másla a mouky. Jíšku rozředíme mlékem, které do ní postupně zašleháme. Na mírném plameni bešamel vaříme alespoň 10 minut za stálého míchání. Vmícháme sůl, muškátový květ.
  3. Z upečených cibulí vydlabeme vnitřky, které nasekáme nadrobno. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, promícháme v míse spolu s vnitřky cibulí, pepřem, majoránkou a vmícháme vychladlý bešamel. Strouhanku smícháme s jemně posekanou petrželovou natí.
  4. Připravenou směsí vyplníme vydlabané cibule, posypeme strouhankou a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C zhruba 15 minut.