Domácí zmrzlina z granátových jablek
Ingredience
Cukr moučkový |
175 g |
Granátové jablko semínka |
1 hrst |
Limetka |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka.
- Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky.