Paprikové vepřenky
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
8 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
8 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso tučné |
500 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s žemlí namočenou v mléce a vymačkanou. Vše smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou.
- Namočenýma rukama vytvoříme z hmoty malé placičky a po obou stranách je opečeme v horkém tuku.
- Podáváme na krajících chleba potřených hořčicí a sypeme jemně nakrájenou cibulí.