Paprikové vepřenky

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 8 krajíc
Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 8 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso tučné 500 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s žemlí namočenou v mléce a vymačkanou. Vše smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou.
  2. Namočenýma rukama vytvoříme z hmoty malé placičky a po obou stranách je opečeme v horkém tuku.
  3. Podáváme na krajících chleba potřených hořčicí a sypeme jemně nakrájenou cibulí.