Hruškový závin s nivou

Ingredience


Hrušky 4 ks
Listové těsto 500 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko čerstve polotučné 50 ml
Sýr Niva (Rokfór) 300 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme hrušky, očistíme je od jádřince a pokrájíme na plátky. Jedno listové těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky hrušky, nasekanými mandlemi a strouhaným sýrem. Těsto zabalíme do balíčku. Konce pořádně utěsníme, aby obsah při pečení nevytekl. Stejný postup poté praktikujeme na zbylé pláty těsta.
  2. Všechny "balíčky" potřeme ještě rozmíchaným bílkem smíchaným s mlékem a dáme do zapékací mísy. V té pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.