Hruškový závin s nivou
Ingredience
Hrušky |
4 ks |
Listové těsto |
500 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko čerstve polotučné |
50 ml |
Sýr Niva (Rokfór) |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupeme hrušky, očistíme je od jádřince a pokrájíme na plátky. Jedno listové těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky hrušky, nasekanými mandlemi a strouhaným sýrem. Těsto zabalíme do balíčku. Konce pořádně utěsníme, aby obsah při pečení nevytekl. Stejný postup poté praktikujeme na zbylé pláty těsta.
- Všechny "balíčky" potřeme ještě rozmíchaným bílkem smíchaným s mlékem a dáme do zapékací mísy. V té pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.