Kakao z dánské kuchyně
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Kakao |
30 g |
Kompot hruškový |
100 g |
Mléko plnotučné |
1 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Zmrzlina kakaová |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.
- Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.